Dalinamės puikiomis naujienomis! Net du projektai, prie kurių organizavimo ir realizavimo prisideda ir Valstybinis patentų biuras, pristatyti naujausiame Pasaulio intelektinės nuosavybės organizacijos (PINO) CEBS naujienlaiškyje! 

Pirmasis iš jų – Valstybinio patentų biuro (VPB) Pramoninės nuosavybės informacijos skyriaus (PNIS) sukurtos intelektinės nuosavybės pamokos Vilniaus moksleiviams. Pamokos skirstomos į dvi temas: „Sukurk savo svajonių prekių ženklą!“ (1–5 kl. moksleiviams) ir „Intelektinės nuosavybės ABC“ (6–12 kl. moksleiviams). Šiais metais Patentų biure apsilankė jau daugiau nei 100 moksleivių. Džiaugiamės dalyvaudami projekte „Vilnius yra mokykla“. Smagu, kad Vilniaus mokyklos pradėjo itin aktyviai domėtis intelektine nuosavybe. 

Antrasis projektas – Jaunojo dizainerio prizas, kurį nuo 2011 m. kasmet organizuoja Vilniaus dailės akademijos (VDA) Dizaino inovacijų centras kartu su Lietuvos Respublikos valstybiniu patentų biuru. Šių metų konkurse sulaukta 90 paraiškų iš septynių Lietuvos ir trijų užsienio aukštųjų mokyklų, o darbai buvo suskirstyti į penkias kategorijas (produkto, komunikacijos, mados, interjero dizaino ir dizaino tyrimų). 

Dėkojame PINO už tokį įvertinimą ir garbę būti CEBS naujienlaiškyje. Toliau – daugiau! 

Peržiūrėti visą 3-iąjį PINO CEBS naujienlaiškį galite čia.