Balandžio 27 d., minint 23-iąją Pasaulinės intelektinės nuosavybės dieną, kuri šiemet buvo skirta moterims mokslininkėms, autorėms, dizainerėms ir jų teisių gynėjoms, Valstybinis patentų biuras (toliau – VPB) kartu su Lietuvos autorių teisių kolektyvinio administravimo asociacija (toliau – LATGA) organizavo renginį-diskusiją „Intelektinė nuosavybė moterų akimis“.

Diskusiją sveikinimo žodžiais pradėjo Lietuvos Respublikos teisingumo viceministrė Jurga Greičienė, VPB direktorė Irina Urbonė, Kultūros ministerijos Visuomenės informavimo ir autorių teisių politikos grupės patarėja Živilė Plyčiuraitytė-Plyčiūtė.

Renginio metu įvairių sričių profesionalės diskutavo tokiomis aktualiomis temomis kaip „Moteris-kūryba-verslas: ar įmanoma tai suderinti?“ ir „Ar lengva kūrėjai apginti savo kūrybą?“.

Diskusijos metu buvo surengtas ir trumpas LATGA Tarybos pirmininkės Ramintos Naujanytės-Bjelle pasirodymas, naudojant inovatyvų instrumentą – „Mi.Mu Gloves“ pirštines. Šios pirštinės – naujas transformacinis būdas kurti ir atlikti muziką. Šios pirštinės leidžia rankomis (pirštais) formuoti garsą.

Taip pat renginio metu įvyko ir apdovanojimai. VPB skyrė apdovanojimus aktyviausiai saugantiems savo pramoninę nuosavybę, Lietuvos patentinių patikėtinių institutas apdovanojo rašinių apie intelektinę nuosavybę konkurso nugalėtojus, o LATGA skyrė apdovanojimus už svarų indėlį ginant autorių teises ir formuojant teismų praktiką.

Diskusija tiesiogiai buvo transliuojama ir VPB Facebook paskyroje.

Renginio transliacijos įrašą galite pažiūrėti čia: https://bit.ly/3VbRgYR.