Kovo 3 d. bendradarbiavimui įkvepiančiose Kauno technologijos universiteto (KTU) Santakos slėnio erdvėse Valstybinis patentų biuras (VPB), įgyvendindamas bendradarbiavimo su Europos Sąjungos intelektinės nuosavybės tarnyba 2023 m. susitarimą, drauge su KTU bei KTU Interneto paslaugų centro DOMREG ekspertais, organizavo seminarą-diskusiją „Kodėl verslui svarbi intelektinė nuosavybė? Domenų ir prekių ženklų istorija“.

Aktyviai KTU, Vytauto didžiojo ir Sveikatos mokslų universitetų studentų, jų dėstytojų, Nacionalinio inovacijų ir verslo centro, Kauno startuolių bendruomenės bei įvairių MVĮ atstovų auditorijai pristatyti svarbiausi prekių ženklų registravimo ir apsaugos aspektai, apžvelgta domeno pasirinkimo strategija ir jos svarba verslui, teisiniai ginčai dėl domenų, geroji .lt domeno registravimo praktika.

Be šių temų pristatyta finansinės paramos galimybės intelektinę nuosavybę kuriančioms mažoms ir vidutinėms įmonėms – MVĮ fondo projektas. Taip pat praktiškai pademonstruota kaip susikurti ir naudotis MVĮ fondo paskyra.

Tikimės, kad šio renginio metu pateikta informacija, atsakyti klausimai, verslo, akademinio lauko, inovacijų centro ir kitų renginio dalyvių partnerystė, prisidės prie  naujų galimybių atvėrimo verslui, užtikrinant tinkamą intelektinės nuosavybės teisių apsaugą ir vystymą.

Plačiau apie MVĮ fondo projektą kviečiame skaityti: Valstybinio patentų biuro svetainėje: https://bit.ly/3YTMvV2 ir Europos Sąjungos intelektinės nuosavybės tarnybos svetainėje: https://bit.ly/3IfXfWs.