2022 m. balandžio 7 d. Lietuvos Respublikos valstybinis patentų biuras (VPB) sėkmingai užbaigė savo prekių ženklų ir dizaino registrų duomenų sistemų integraciją su intelektinės nuosavybės registru Blockchain tinkle. Blockchain tinklas yra modernus, greitas ir saugus kelias saugoti ir skleisti intelektinės nuosavybės informaciją. Nuo šiol šis Blockchain tinklas bus naudojamas prekių ženklų ir dizaino duomenų perdavimui į TMview ir DesignView, ateityje numatoma  naudotis ir kitų VPB viešų paslaugų teikimui elektroninėje erdvėje.

Šis inovatyvus sprendimas buvo sukurtas bendradarbiaujant su Europos Sąjungos intelektinės nuosavybės tarnyba ir įgyvendinant intelektinės nuosavybės tarnybų Europos bendradarbiavimo tinklo projektą

„Džiaugiamės bendradarbiavimu su Europos Sąjungos intelektinės nuosavybės tarnyba ir net neabejojame, kad Blockchain tinklo naudojimas bus dar vienas svarbus ir pažangus žingsnis, užtikrinantis greitesnį ir saugesnį intelektinės nuosavybės informacijos prieinamumą ir panaudojimą. Intelektinės nuosavybės tarnybų teikiamos informacijos viešumas ir saugumo užtikrinimas yra labai svarbūs intelektinės nuosavybės sistemos dalyviams, o Blockchain naudojimas būtent ir padidina šios sistemos patikimumą. Šiuolaikinių technologijų kaip Blockchain naudojimas sudarant efektyvią, patogią, greitą ir patikimą prieigą prie  intelektinės nuosavybės informacijos yra labai didelis privalumas šios informacijos vartotojams“, – sako Lietuvos Respublikos valstybinio patentų biuro l.e. direktoriaus pareigas Lina Mickienė.

Daugiau informacijos apie Blockchain technologiją rasite šiame video.